Mieszałka charakteryzuje się prostą budową, funkcjonalnością, niezawodnością i prostotą obsługi. W urządzeniu zastosowano odpowiedni system łopat mieszających, który powoduje równomierne mieszanie wszystkich składników farszu. Mieszałka posiada zmienny kierunek obrotów mieszadła. Wysyp farszu z urządzenia następuje samoczynnie, wystarczy wychylić bęben mieszania i włączyć odpowiedni kierunek obrotów. Urządzenie doskonale miesza zarówno przy pełnym, jak i częściowym załadunku. Wykonanie w całości ze stali kwasoodpornej, wysokiej jakości, co umożliwia utrzymanie urządzenia w czystości oraz odpowiedniej higienie produkcyjnej.
Zastosowanie
- Mieszanie farszu mięsnego.
- Mieszanie warzyw i surówek.
- Mieszanie serów, sosów i innych produktów spożywczych
Główne cechy konstrukcyjne
- Unikalny system łopat mieszających zapewniający skuteczny i wydajny proces technologiczny.
- Zwarta, kompaktowa i bezpieczna konstrukcja.
- Ergonomiczna budowa, prosta obsługa, łatwe utrzymanie urządzenia w niezbędnej higienie.
- Wysoka trwałość i bezawaryjność.
- Solidność, precyzja i estetyka wykonania.